Belgisch hardsteen

Neem de proef op de som met een monsterstukje Belgisch hardsteen 

 
Zoals de naam al zegt komt Belgisch hardsteen – ook wel arduin of blauwe hardsteen genoemd – uit België. Belgisch hardsteen, met zijn natuurlijke tekeningen en accenten en kenmerkende blauwgrijze kleur, is tijdloos en een aanwinst voor elk type woning, zowel klassiek als modern. 

Bent u er nog niet uit voor welke soort Belgisch hardsteen u gaat kiezen? Of twijfelt u nog over de vraag welke kleur of structuur het beste tot zijn recht komt? In dat geval biedt een monsterstukje uitkomst. Een monsterstukje is een afgezaagd deel van het product in de desbetreffende kleur en structuur. Hierdoor krijgt u alvast een goede indruk van hoe het eindresultaat eruit gaat zien. 

Bij Online Natuursteen kunt u meerdere monsterstukjes Belgisch hardsteen van uw keuze bestellen.  Op deze manier kunt u deze producten thuis met eigen handen en ogen beleven en perfect vergelijken. 
 
U kunt de monsterstukjes marmercomposiet bestellen voor € 4,95 (incl. verzendkosten). Uw bestelling wordt dan binnen 3 werkdagen bij u thuisbezorgd. 
 
Waarvoor kiezen: een geschuurd, gezoete of donkergezoete gevelplint?
Bij monsterstukjes voor Belgisch hardsteen kunt u kiezen uit verschillende soorten afwerkingen: geschuurd, gezoet of donker gezoet. Een geschuurde Belgisch hardsteen is bij uitstek geschikt voor buitengebruik, omdat slijtage en weersinvloeden nauwelijks invloed hebben op het uiterlijk. Daarom wordt voor gevelplinten voor buitengebruik meestal gekozen voor geschuurd Belgisch hardsteen. Bij een gezoete afwerking met zijn subtiele matglans daarentegen komt de kenmerkende lichtblauwe kleur van het Belgisch hardsteen extra goed tot zijn recht. Bij een donkergezoete afwerking komt de donkere antraciet tint van het hardsteen mooi tevoorschijn. Voor binnengebruik wordt meestal een donkergezoete afwerking geadviseerd. In het geval van kleine krasjes, vlekjes en oneffenheden kunt u dit behandelen met hardsteenolie.  

Belgisch hardsteen, ook bekend als Blauwe Steen of Arduin, is een natuursteen die veel wordt gebruikt in de bouw en interieurontwerp. Het is een kalksteen met een karakteristieke blauwgrijze kleur en een fijne korrelige structuur.

Enkele voordelen van Belgisch hardsteen zijn:


  1. Esthetiek: Belgisch hardsteen heeft een tijdloze en elegante uitstraling. De blauwgrijze kleur en de natuurlijke aders en vlekken geven het een uniek en authentiek karakter.


  2. Duurzaamheid: Het is een zeer duurzaam materiaal dat bestand is tegen slijtage, krassen en vorst. Het kan goed tegen zware belasting en is daarom geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.


  3. Veelzijdigheid: Belgisch hardsteen kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals vloeren, trappen, gevelbekleding, vensterbanken, dorpels en werkbladen. Het past goed bij zowel moderne als klassieke interieurstijlen.


  4. Onderhoudsgemak: Hoewel Belgisch hardsteen gevoelig kan zijn voor vlekken en zuurhoudende stoffen, kan het gemakkelijk worden onderhouden met regelmatige reiniging en het aanbrengen van een beschermende coating. Het kan worden gereinigd met milde schoonmaakmiddelen en water.


  5. Waardevastheid: Belgisch hardsteen is een waardevol en gewild materiaal dat de waarde van een woning kan verhogen. Het wordt beschouwd als een hoogwaardige en luxe keuze.

Het is belangrijk op te merken dat Belgisch hardsteen een natuurlijk materiaal is en dat de kleur, aders en patronen kunnen variëren, waardoor elk stuk uniek is. Het is raadzaam om bij aankoop rekening te houden met deze natuurlijke variaties.