Veel gestelde vragen

Wat is Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen, ook bekend als blauwe steen, arduin of Belgisch blauwsteen, is een natuurlijke kalksteen die voornamelijk wordt gewonnen in de regio's Henegouwen en Namen in België. Het staat bekend om zijn kenmerkende blauwgrijze kleur, die kan variëren van licht tot donkerder tinten.

Belgisch hardsteen is al eeuwenlang een populaire keuze voor bouw- en decoratieve toepassingen vanwege zijn duurzaamheid, esthetiek en veelzijdigheid. Het wordt vaak gebruikt voor vloeren, wandbekleding, trappen, werkbladen, gevelbekleding en andere architecturale elementen.

Wat Belgisch hardsteen onderscheidt, is de aanwezigheid van fossielen, zoals schelpen en plantenresten, die in de steen zijn ingebed. Deze fossielen geven het materiaal een uniek en karakteristiek uiterlijk.

Belgisch hardsteen is over het algemeen een dichte en harde steensoort, waardoor het bestand is tegen slijtage, krassen en vlekken. Het is ook relatief bestand tegen vorst en temperatuurverschillen, waardoor het geschikt is voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Het onderhoud van Belgisch hardsteen vereist regelmatige reiniging en periodieke behandelingen, afhankelijk van de specifieke afwerking en het gebruik van het materiaal.

Al met al is Belgisch hardsteen een prachtig en duurzaam materiaal dat een tijdloze en elegante uitstraling aan elk project kan geven.

Wat is Marmercomposiet

Marmercomposiet, ook wel bekend als kunstmarmer van samengesteld marmer, is een materiaal dat bestaat uit een mengsel van marmerpoeder en kunsthars. 
Het wordt geproduceerd door het samenvoegen van gemalen marmer met een bindmiddel, meestal een polyesterhars. 
Dit mengsel wordt vervolgens onder hoge druk en temperatuur samengeperst tot platen van andere vormen.

* Marmercomposiet heeft karakteristieke esthetische eigenschappen als natuurlijk marmer, zoals de kenmerkende aders en kleuren. 
* Het biedt echter enkele voordelen tien tegenover van natuurlijk marmer, zoals een hogere duurzaamheid en weerstand tegen vlekken en krassen.
* Bovendien is een marmercomposiet verkrijgbaar in een scala aan kleuren en patronen, waardoor het praktisch aan te passen is aan verschillende        ontwerpstijlen en toepassingen.

* Het gebruik van marmercomposiet is populair in interieurontwerp, zoals voor vensterbanken, vloeren, wandbekleding en andere decoratieve elementen. Het biedt een betaalbaar alternatief voor natuurlijk marmer, terwijl het toch een luxe uitstraling verbetert. 

Voordelen granieten vensterbanken

Granieten vensterbanken zijn vensterbanken gemaakt van graniet, een natuurlijk geststeente dat bekend staat om zijn duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht. Graniet is een hard bestanddeel tegen krassen, hitte en vocht, waardoor het een uitstekende keuze is voor vensterbanken.

Een van de voordelen van granieten vensterbanken is hun lange werking. Graniet is een natuurlijk materiaal dat niet snel slijt of beschadigd raakt, waardoor de vensterbanken er effectief mooi uit blijven zien. Daarnaast is graniet verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast op de stijl en het interieur van een ruimte.

Granieten vensterbanken zijn ook gemakkelijk te onderhouden. Ze kunnen eenvoudig worden gereinigd met milde zeep en water, en regelmatig afdrogen voorkomt vlekken en waterkringen. Door hun natuurlijke weerstand tegen vocht zijn granieten vensterbanken ook minder vatbaar voor schimmel- en schimmelgroei.

Over het algemeen bieden granieten vensterbanken een combinatie van duurzaamheid, esthetiek en gemakkelijk onderhoud, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel residentiële als praktische toepassingen.