Belgisch hardsteen raamdorpels worden gebruikt als functionele en decoratieve elementen voor ramen. Ze hebben verschillende voordelen en toepassingen: 


1.     Bescherming tegen vocht: Raamdorpels van Belgisch hardsteen helpen voorkomen dat vocht, regenwater of condensatie in het raamkozijn of de muur doordringt. Ze fungeren als een waterkering en beschermen zo het raam en de muur tegen waterschade. 


2.     Duurzaamheid: Belgisch hardsteen is een natuurlijk materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en weerbestendigheid. Het is bestand tegen slijtage en kan lang meegaan, zelfs in veeleisende omstandigheden. 


3.     Esthetiek: Belgisch hardsteen heeft een mooie en tijdloze uitstraling. Het voegt een elegante en natuurlijke uitstraling toe aan de buitenkant van het gebouw. Het is verkrijgbaar in verschillende kleurtinten en afwerkingen, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan de stijl van het gebouw. 


4.     Onderhoudsgemak: Belgisch hardsteen raamdorpels zijn relatief gemakkelijk te onderhouden. Ze kunnen regelmatig worden gereinigd met water en een mild reinigingsmiddel om vuil en vlekken te verwijderen. 

Kortom, Belgisch hardsteen raamdorpels bieden zowel functionele als esthetische voordelen door bescherming tegen vocht, duurzaamheid, esthetiek en onderhoudsgemak.